Bodemisolatie

Waarom gaan voor
bodemisolatie?

Hoewel beide vormen van vloerisolatie gericht zijn op het verbeteren van de thermische isolatie van een woning, kan bodemisolatie in sommige gevallen een betere keuze zijn dan vloerisolatie.

Een van de belangrijkste redenen om bodemisolatie toe te passen in plaats van vloerisolatie is de kostenbesparing. Bodemisolatie is doorgaans goedkoper dan vloerisolatie, omdat er minder materiaal nodig is om dezelfde thermische isolatiewaarde te bereiken. Bovendien hoeft bij bodemisolatie de vloer niet opgebroken te worden, waardoor er ook bespaard kan worden op de arbeidskosten.

Een ander voordeel van bodemisolatie is dat het vochtproblemen kan verminderen. Als een woning geen goede ventilatie heeft, kan er vocht onder de vloer ontstaan. Vocht kan leiden tot schimmelgroei en andere gezondheidsproblemen. Bodemisolatie kan vocht verminderen doordat het een vochtwerende werking heeft. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid onder de vloer verminderd en wordt de kans op vochtproblemen kleiner.

Tot slot kan bodemisolatie ook een goede oplossing zijn als er weinig ruimte is onder de vloer of als er leidingen of kabels liggen die niet verplaatst kunnen worden. Bij vloerisolatie is er vaak meer ruimte nodig en moeten de leidingen en kabels verplaatst worden.

Bodemisolatie

Terugverdientijd

Ons team staat klaar om al uw isolatievragen te beantwoorden

Bodemisolatie

Gratis isolatie offerte

Via onze offerte aanvraagformulier kunt u geheel vrijblijvend een gratis offerte aanvragen voor isolatiewerkzaamheden aan uw woning. Door het invullen van enkele gegevens over uw woning en uw wensen, kunnen wij voor u een gedetailleerde offerte opstellen.

Vraag direct aan

U ontvangt binnen 24 uur een reactie van ons.

waarom isolatiekeizer?

ervaren professionals

gratis adviesgesprek

één aanspreekpunt

heldere uitvoering

scherpe planning

veilige uitvoering